Едно от най-неприятните чувства е при подут корем. Тази

...
  Едно от най-неприятните чувства е при подут корем. Тази
Коментари Харесай

Ето кои 5 храни помагат при подут корем

 

Едно от най-неприятните усеща е при издут стомах. Тази реакция на тялото ни ни кара да се усещаме зле и подкопава самочувствието ни.

Най-често, подуването на корема се свързва с преяждане и банкет на газирани питиета, само че може да се дължи и на струпване на течности или газове.

В днешно време има десетки реклами какви лекарства да се взимат, с цел да се отстрани възприятието на издут стомах. Но в случай че не желаете да се тъпчете с химия, има и по-лесен и безопасен вид.

Има храни, които те ще ви оказват помощ да справите с болката и да облекчите дискомфорта в това положение. Предлагаме ви да се запознаете с 5 от тях.

Череши

Този плод има доста мощни противовъзпалителни свойства и това е една от главните аргументи да оказва помощ при отичане. Освен това, черешата е с доста антиоксиданти, което я прави безспорно освен вкусна, само че и потребна храна, която би трябвало да включим в диета си.

Зелен чай

Ако желаете вместо да хапнете нещо, да  консумирате напитка, то тогава се спрете на зеления чай. Той има диуретични свойства и е богат на антиоксиданти. По този метод е доста по-полезно да изпиете чаша зелен чай при издут стомах вместо кафе или други питиета.

Банани

Ако коремът ви е издут поради задържане на течности, калият, който се съдържа в бананите, може да бъде доста потребен. Ако сте яли нещо доста солено през нощта, добре е сутринта да закусите банан. Знаете, че солта предизвика задържането на течности, по тази причина избягвайте да солите храната си доста.

Авокадо

Авокадо е един от най-полезните плодове за здравето ни, а и оказва помощ при издут стомах, тъй като съдържа здравословни мазнини. Маслиновото масло, бадемите и шам-фъстъка без сол също могат да бъдат потребни в това отношение.

Боровинки

Боровинките са богати на флавоноиди. Те имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и спомагат за контрола на свободните радикали в тялото на индивида. Всичко това прави боровинките съвършен артикул, който може да отстрани подуването на корема.

Източник Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР